Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

MN' Gårdelund Djeleven

Pulla

perustiedot

♥ Virallinen nimi: MN' Gårdelund Djeleven
♥ Kutsumanimi: Pulla
♥ Syntynyt: 9.8.1999
♥ Kasvattaja/tekijä/ex-omistaja: Kht Mansikkaniitty/Mochi/--
♥ Omistaja: Kht Mansikkaniitty/Mochi
♥ Rotu: Norjan vuonohevonen
♥ Sukupuoli: ruuna
♥ Väri/merkit: Voikko/--
♥ Säkäkorkeus: 150 cm
♥ Painotus: Esteratsastus
♥ Muuta: Tuntiponi, kolmen kerran siitoskäytössä
♥ Koulutustaso: KO: he B, RE: 90 cm, YE: 100 cm, ME: 80 cm


Kuvagalleria

luonne

Ratsastaessa Pulla on varsin mukava ja hauska kaveri. Rennosta lössykästä vauhdikkaaseen estemestariin vaihtuva ratsu on ihanteellinen niin pienemmille kuin vanhemmillekkin. Harvoin Pulla varsinaisesti on pahalla päällä, mutta kun sellainen päivä iskee ei oikein mistään tule mitään, purraan kuolaimeen kiinni ja peräpää lentää. Joskus innostuessaan Pulla saattaa pukitella, mutta harvemmin. Kouluakin vääntää kohtuuhyvin, mutta intohimo on esteet ja niistä ruuna nauttii täysin rinnoin. 
Kisoissa ei stressaa hirveästi, ellei ratsastaja ole aivan hermona. Saattaa hirnua muille jonkin verran ja vähän steppailla, mutta kun radalle päästään hemostuneisuus katoaa samantien.
Taluttaessa seuraa kiltisti ihan pieniäkin hevosihmisiä, vaikka joskus se mehukas ruohotupsu kiinnostaa enemmän kuin jonkun kaksijalkaisen perässä löntystely.
Hoitaessa Pulla on lauhkea kuin berhandinpaimenkoira. Ei steppaile tai kääntyile turhia, vaan nauttii silmät ummessa hoitajan hellimisestä harjauksen lomassa. Tietysti tutkii taskut ennen harjausta mahdollisten herkkujen toivossa. Hoito onnistuu ongelmitta, kuten myös varustaminen. Satulavyötä kiristäessä pullistelee vähän.
Tarhassa tietää oman paikkansa eikä ala haastamaan riitaa, mutta arvonsa tunteva herra. Joskus saattaa vähän hampaitaan esitellä nuorille jääräpäille, mutta useimmiten varsinainen herrasmies.

historia

Pulla on Mansikkaniityn vuonohevoskannan henkiin herättäjä, yhden Mansikkaniityn ensimmäisen hevosen varsa ja Mochin silmäterä. Sai viettää runsaasti aikaa muiden hevosten kanssa lapsuudessa, ja kun aika koitti Mochi koulutti itse jo varsasta asti ihmisystävällisen orin, joka myöhemmin ruunattiin, mutta pakasteita otettiin jotta varsoja saataisiin vielä ruunauksen jälkeen.

sukutaulu:

i: Aryana's Mignon
ii: St. Intel Fahentreit

iii: Radår
iie: Rosamonda

ie: Drimrose
iei: ?
iee: ?
e: MN' Sweet Little Pudding
ei: Joke Jumper
ee: Pudding in Breakfest
eii: Jackass
eie: Lovely Lady II
eei: Toast
eee: Bonalisa

astutuskalenteri

Jente Du en Stjérne/19.8.2005/e: ?/MountainHorse123
Nård Kap LH/8.5.2006/e: K.H. Lucia/Lotta, Kht Lehmushovi

P.P Vudeka's Dream/2000/e: ?/Sofia, Kht Pollenpotku

arvostelut

ei arvosteltu

tekijänoikeudet

Kuvat © Mochi