Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Clean as Safir

Safir

perustiedot

♥ Virallinen nimi: Clean as Safir
♥ Kutsumanimi: Safir
♥ Syntynyt: 9.6.1998
♥ Kasvattaja/tekijä/ex-omistaja: ei tiedossa/Roosa/Alisa, Kht Windna
♥ Omistaja: Kht Mansikkaniitty/Mochi
♥ Rotu: Suomen puoliverinen
♥ Sukupuoli: tamma
♥ Väri/merkit: kimo/--
♥ Säkäkorkeus: 157 cm
♥ Painotus: Yleisratsastus
♥ Muuta: Yksityinen
♥ Koulutustaso: KO: va B, RE: 105 cm, YE: 100 cm, ME: 90 cm


Kuvagalleria

luonne

Ratsastaessa Safir on epävarma, vaikka ratsastaisikin kentällä. Uusilla ratsastajilla Safir vetää kokoaikaista rodeota, ei kiusakseen, vaan kun neiti pelkää. Tämän vuoksi Safiria saa hoitaa vain kokeneet, ja ennestään tallilla käyneet henkilöt. Uusien henkilöiden kanssa ratsastaminen täytyy aloittaa silloin, kun omistaja tai jokin luotto henkilö on läsnä, kuten vaikka taluttamalla tai juoksuttamalla. Maastossa voi Safirilla käydä yksinkin, mutta silloin tamma on todella epävarma, ja saattaa sinkauttaa hukkaan pienestäkin rishaduksesta. Tämän vuoksi Safirilla saa edes ratsastaa maastossa toisen läsnäollessa vain Safirin luottohenkilöt. Punaiset postilaatikot, kaikenväriset autot ja kolat ovat Safirin hirviöitä.
Kisoissa Safirin hermot ovat pinnalla. Puhtaan radan suorittaminen tällä tammalla on itse mahdottomuus. Tietenkin Safir tottuu kisaamiseen vähä vähältä, mutta pukkeja tammalta tulee paikassa kuin paikassa lentämään.
Taluttaessa vähän helpompi pitää kuin ratsastaessa. Katsekontaktia silmien alueelle tulee kuitenkin välttää, koska se on - kuten kaikkien hevosten kielellä - saaliin vaanimista.
Hoitaessa Safku on hyvin hankala. Neiti 'esittää' saavansa vetopaniikin, joka kerta ei sitä tee eikä jokaiselle henkilölle. Ainoastaan niille ketä Safir vieroksuu ja pelkää. Näykkiminen ja jopa potkiminen on mahdollista, joten jos pääsee tammaa käsittelemään, täytyy tätä kohdella hienovaraisesti.
Tarhassa valpas ja tutkii säännöllisesti paikat, ettei alieneita näy. Tietää myös paikkansa "lauman" arvojärjestyksessä ja pitää siitä lujasti kiinni, joskus vähän raa'asti, jos joku sattuu isottelemaan. Vaikeahko ottaa tarhauksesta kiinni.

historia

Safirin historiasta ei tiedetä paljoakaan, mutta Safir tuli Mansikkaniittyyn Kht Windnasta, ja on Kht Hymnin kasvatteja.

sukutaulu:

i: Dominante
ii: Mexiko

iii: ?
iie: ?

ie: Lady
iei: ?
iee: ?
e: Strawberry
ei: The Rock
ee: Wind
eii: ?
eie: ?
eei: ?
eee: ?

astutuskalenteri

Hymnin Nollan/?/i: Lets Do It Till Its Done/?
There Goes the Winner/?/i: Lets Do It Till Its Done/?
Stattlich Silbern KAST/2001/i: ?/Monde, Kuunsillan Ratsutila
Spotlight KAST/2000/i: ?/Firy & Filly
Correct Angel/2001/i: ?/teho, Kht Fortuna 
Polace WHO/7.4.2003/i: ?/Siiri, Kht Sinivuokko
Boomerang II/2003/i: ?/Anniina, Kht Celeste 
Water Beast WHO/2007/i: ?/Epu, Kht Primrose 
Cheelia I/2011/i: Costner V/Suprise, Kht Brella 
Insane WHO/2002/i: ?/? 

arvostelut

 

Todella ihastuttava yksilö. Silmät ja sieraimet oikeissa kohti ja oikein ilmekkään näköinen. Sieraimet saisivat olla hiukan isommat. Mutta silmät ovat sopivat. Korvat ovat hyvissä kohtaa ja pystyssä. Näyttää todella energiseltä. Harja on ihanan tuuhea, ja on yhtä väriä kankaan kanssa. Hyvä tamma leima. 
Hintaarvo: 20 - 40 € 
Arvosana: 9+
Fede
 
[Tui tui, Sarif >D] Tamman ilme on todella veikeä ja iloinen. Kaulan pituus hyvä, samoin pään. Pää tasapaksu ja vakaa. Turpa kauniin pyöreä, suu hyvän pituinen. Alaleuka sopivan paksuinen. Leuan muodot ovat hyvät, poski voisi olla hieman näkyvämpi. Pään ja kaulan liittymäkohta hyvä. Korvat hienot täytetyiksi, kaventuvat kivasti kärkeä kohden, kiinnitys näyttää huolelliselta. Harja tuuhean ja ilmavan näköinen, pituus mainio.Kiinnitys tukeva. Silmät hienot, paikka hyvä. Sieraimet pienet, liian ylhäällä. Rotuleima hyvä, samoin sukupuolileima. Kaunis tamma!
Kouluarvosana 9 Hinta-arvio: 20€
Joe.
 
Ensivaikutelma on siisti ja hyvin tehdyn oloinen. Sukupuolileima erinomainen, rotuleima OK. Olisi voinut olla myös jokin poni. Enemmän kuitenkin pv:mäisiä piirteitä. Silmät ovat kauniit, niissä on lempeä katse. Sieraimet ovat liian pienet, olisivat saaneet olla paljon isommat, mutta hyvillä kohdilla. Väritys on kaunis, harja on samaa sävyä kuin turkki. Korvat ovat erikoiset, mutta sopivat hyvin tammalle ja ovat hyvillä kohdilla. Suu on hyvä, pysyy kiinni. Päähän olisin kaivannut lisää muotoa, mutta on kumminkin OK. Kaula on suhteessa päähän oikean kokoinen, asiitä plussaa. Ompelujälki on todella siistiä, saumat eivät erotu (Mielestäni hyvä asia). Kokonaisuudessaan kaunis ja asiallinen tamma.
Hinta-arvio: 15-25€ Kouluarvosana:9-
Aidna

tekijänoikeudet

Kuvat © Mochi

 

©2019 layout33 - suntuubi.com