Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Mekhedjah ox SCAR

Meda


© Maikken

perustiedot

♥ Virallinen nimi: Mekhedjah ox SCAR
♥ Kutsumanimi: Meda
♥ Syntynyt: 1.9.2003
♥ Kasvattaja/tekijä/ex-omistaja: Kht Scarlet/Maikken/Maikken, Kht Ra.Ra
♥ Omistaja: Kht Mansikkaniitty/Mochi
♥ Rotu: Arabialainen täysiverinen
♥ Sukupuoli: ori
♥ Väri/merkit: hiirakko/piirto
♥ Säkäkorkeus: 155 cm
♥ Painotus: Matkaratsastus
♥ Muuta: Yksityinen, siitoskäytössä
♥ Koulutustaso: KO: he A, RE: 70 cm, YE: 70 cm, ME: 40 cm


Kuvagalleria

luonne

Ratsastaessa Ei paljoa menty,mutta ihan mukavan oloinen nuori ori-poika :) ei kenkkuile,aika samanlainen kun hoitaessakin :) Ei varmaan kouluteta hirveän korkealle,vaikka askeleet ja nöyryys siihen riittäisi.Kokeiltu natural horsemanshippiä ja Meda on siihen juuri sopiva ! :)
Taluttaessa Kiinniliimautuneena taluttajaan ja vilkuilee ujosti ympärilleen,mutta ei silti pelkää.Kävelee yleensä ihan perässä tai vierellä,tarhasta haku menee yleensä niin että medan selkään hypätään,sillon se tuntee itsensä varmimmaksi.Ei lähde käsistä koskaan,saattaa saada kuitenkin hätäkohtauksia jos lähettyvillä on joku dominoiva ori.
Hoitaessa Kiltti ja utelias,haluaa katella kaikkea ja hipaista kaikkea.Niin yli utelias että jopa harja on kiinnostava ja sitä pitää haistella ja töniä ja kokeilla ottaa suuhun ja viskata ympäriinsä.Tykkää imeskellä riimunnarua jos on kiinnisidottuna,joten narun säästämiseksi Medaa pidetään vapaana,ja se onnistuu hyvin koska ori ei paljon uskalla lähteä yksin vaeltamaan vaikka onkin niin utelias.Hoitotoimenpiteet onnistuu vaivatta,suitsissa vielä vähän ihmettelemistä mutta alistuu nopeasti ja on taas ihan kiltti.tarhassa antaa kiinni heti,tulee vastaan jolkottelen häntä korkealla ja korskuen niinkuin omistaisi maailman mutta heti kun Meda lähestyy hoitajaa se hidastaa ja muuttuu taas ujoksi ja uteliaaksi :)
© Maikken

historia

Medan historiasta ei tiedetä hirveästä, mutta se on Kht Scarletin kasvatti ja kasvoi Kht Ra.Rassa ennenkuin tuli Hyruleen.

sukutaulu:

i: Khuzaimah Sa'adah ox
ii: Kahil ox

iii: ?
iie: ?

ie: 'Ablah ox
iei: ?
iee: ?
e: Nuwarrah ox
ei: Abdul-Wadud ox
ee: Nuwayrah ox
eii: ?
eie: ?
eei: ?
eee: ?

astutuskalenteri

ei varsoja

arvostelut

Orista ei mitään isoa moitittavaa löydä ainakaan ensivilkaisulta, eikä kyllä niitä pieniäkään. Saattaahan sieltä kuitenkin jotain löytyä kun katsotaan tarkemmin. Ensiksi usea arvostelija varmasti kiinnittää huomiota pään muotoon, niin myös minäkin. Tällä hevosella päästä on saatu oikein hyvän muotoinen, eikä kaulan ja pään liittymäkohtakaan näytä yhtään hassummalta. Kuitenkin toiselta puolelta - en tiedä johtuisiko se vain varjoista ja kuvakulmasta - näyttää siltä että leuka kaartuu turhan jyrkästi. Kaulasta sen verran, ettei se nytkään näytä mitenkään pahalta, mutta ei siitä huonompaakaan tekisi vaikka se olisi sentin pari lyhyempi ja ehkä kiinnityskohdan läheltä sen sentin ohuempi.Rotuleima oriilla on oikein hyvä. Pää on juurikin arabimainen, ei tätä muuksi voisi sanoa. Harja on aloitettu vähän kauempaa, joka luo myös arabimaisuutta. Hevosen kangas on kuitenkin mielestäni vähän turhan "karvaista" arabille, siksi rotuleima ei ole aivan täydellinen. Sukupuolileima on ihan ok, oriistakin käy, mutta tammaksikin voisi luulla.Harjas on hieno ja tasainen, tosin otsaharjaa voisi olla enemmän, kuvissa kun se ainakin näyttää vain tasaiselta tuubilta ollessaan orin otsalla. Toki harjan asettelukin voi ratkaista. Silmät ovat suloiset, mutta juuri ne tekevät ehkä Medaan sitä tammamaisuutta koska ne ovat pyöreähköt, ne voisivat olla kapeammat. Silmät saisivat myös olla ehkä vähän enemmän yläoikeaan korvaa kohti. Sieraimet näyttävät kivoilta ja ovat oikeilla paikoilla, mutta olisi hyvä jos ne olisivat jonkin verran isommat, arabien sieraimet kun yleensä ovat. Piirto on hieno eikä sen reunoja juuri erota ellei ala lähempää katsomaan. Korvat ovat kyllä juuri sopivan kokoiset ja muotoiset ja hevosmaisesti höröllä, mutta vähän-turhan-karvainen kangas taitaa saada ne näyttämään vähän kookkaammilta. Oriin suusta ei ole mitään ihmeellisempää sanottavaa, se on hyvän pitkä ja suora.
Lyhyesti kerrottuna Meda on oikein hyvin onnistunut hevonen josta löytyy lähes ainoastaan niitä pikkuvikoja joita eivät huomaa kuin arvostelijat katsoessaan hevoseen tarkemmin. Tästä orista kannattaa olla ylpeä ja pitää hyvä huoli!Kokonaisarvosana 9½,hinta-arvio 25-30€
Pinja
 
 
Rotuleima menettelee, hevonen on melko leveä ja kangasvaihtoehto ei ole parhaimmasta päästä. Kaulapii on hienon kaareva ja niskasta voisi löytyä enemmän jyrkkyyttä, mutta sukupuolileima on siitä huolimatta
hyvä melko orimaisen ilmeen takia. Korvat ovat hyvän kokoiset ja hyvillä paikoilla, muotojakin on sopivasti. Otsa on rodunomaisen korkea ja sivuprofiili kovera. Silmät voisivat olla korkeammalla ja mahdollisesti silmäkiillekin hieman ylempänä. Turpa hyvänkokoinen kuten sieraimetkin, sekä muotoja on hyvin. Merkki on siististi kiinnitetty ja sopii hevoselle hyvin. Suu on suora ja nätisti kiinni, syvyyttä sopivasti. Erittäin vahvat muodot ja leuka korostuu ehkä näkyvien saumojenkin takia liikaa. Myös leualle olisi voitu antaa enemmän tilaa. Pään ja kaulan liittymä siro ja syvä, kaula rodulle ominainen ja siisti sekä sopivan pitkä. Harja näyttää hieman paksulta, mutta sopii hyvin. Väritys hieno. Siellätäällä näkyi ompeleita, mutta eivät häirinneet paljoa. Kangas tosiaankin ehkä hieman huono valinta, kun kyseessä on siro rotu. Kouluarvosana 7+ Hinta-arvio 15 e -
Alisa

tekijänoikeudet

Kuvat © Mochi